divendres, 31 de maig del 2013

Les noves fronteres

Introducció

La humanitat no ha deixat mai de plantejar-se nous reptes de coneixement. En el passat es van produir els grans descobriments geogràfics i avui les noves fronteres cal situar-les més enllà del nostre planeta, però també en les seves parts...


L'astrofisica 


És una ciència aplicada per els mètodes de la física per estudiar l'origen, la composició i l'evolució de l'Univers i dels astres que el formen. 
Aquest ciència ha permès ampliar els límits del coneixement humà en aquest camp, com les classificacions d'estels i galàxies, l'estudi de cometes i asteroides, el descobriment d'objectes singulars, i també adquirir més coneixements sobre la formació del sistema solar.


L'exploració de l'espai

Fins al segle XX,la idea de viatjar per l'espai era cosa de científics massa avançats o d'escriptors amb molta imaginació.

El coneixement de l'espai, quan només es podia observar a ull nu, era limitat i sovint es basava en creences màgiques o religioses.

Quan es va aconseguir traspassar l'atmosfera de la Terra va començar l'era espacial, primer amb satèl·lits i sondes i després, amb naus tripulades. 

Un dels dos astronautes de l'Apol·lo 11 camina per la superfície lunar per primera vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada