divendres, 31 de maig del 2013

Llengua i cultura.

La llengua o idioma és una manifestació del llenguatge humà. És una eina de comunicació que serveix per a que membres d'una mateixa comunitat lingüística puguin relacionar-se i entendre's entre ells. Alhora, és també un missatge de transmissió de la cultura de generació en generació. 

Cada llengua és una manifestació de la cultura d'una societat i també un element d'identitat col·lectiva, per això la diversitat lingüística és considerada un dels grans patrimonis culturals de la humanitat.

Diversitat de llengües. 

Actualment, al món es parlen unes sis mil llengües diferents. Aquestes es poden classificar en famílies lingüístiques (grups de llengües emparentades que tenen el mateix origen). Cada família lingüística comprèn diverses branques o grups més petits amb característiques comunes.

La majoria de llengües  que es parlen a Europa, al sud-oest d' Àsia i a l' Índia pertanyen a la família indioeuropea, que es divideix al seu torn en diversos grups com, per exemple, les llengües romàniques, les germàniques i les eslaves. 

La divisió lingüística i la geografia no sempre coincideixen, ja que és freqüent trobar llengües esteses per territoris molt allunyats del seu lloc originari. Això ha sigut causat pels moviments migratoris i les dominacions polítiques que s'han produït al llarg de la història. 

Principals llengües parlades al món:


Famílies lingüístiques: 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada