dimecres, 5 de juny del 2013

Les grans regions del món: El Canadà.



El Canadà és un estat federal format per deu províncies (cadascuna de les quals té els seus propis poders executius i legislatius). La població es concentra als centres urbans propers als llacs, mentre que la resta del territori està deshabitat i presenta una densitat de població molt baixa. 
La majoria dels habitants és d'origen britànic (44%) i francès (25%). També hi ha importants comunitats indígenes (4%). Cal destacar la immigració asiàtica en els últims anys.



El Canadà és un dels països més desenvolupats del món. Tot i que, amb un clima que només permet cultivar un 4,7% del sòl, la mecanització permet diversificar els conreus i la ramaderia.
Els boscos ocupen un 45% del territori, el que ha donat origen a importants indústries de la fusta i el paper. 
El subsòl del Canadà converteix el país en una de les primeres potències mineres del món, per la quantitat i la varietat.
La economia canadenca està molt influenciada per la participació dels EUA en els sectors automobilístic, informàtic, electrònic, químic... 
També destaca el sector turístic, que s'ha desenvolupat molt en els últims anys gràcies a la varietat dels seus paisatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada